Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί (προτιμώ να) Blogάρω


Ζούμε την εποχή της δια-δικτύωσης, αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Στην ουσία όπως και άλλοτε το σχολίασα αυτοφακελωνόμαστε εκούσια ανεξάρτητα σε ποιο από όλα τα δίκτυα διαλέγουμε να δημοσιοποιούμε τις προτιμήσεις μας. Γνωρίζω κάμποσους ανθρώπους, που λέγοντας internet  αυτομάτως το μυαλό τους πηγαίνει στο περίφημο Face book, κυρίως επειδή είναι όψιμοι χρήστες. Μέσα από αυτό το δίκτυο «συναντήθηκα» με φίλους μετά από ολόκληρα σαράντα πέντε  και βάλε. Δημιούργησα προφίλ για να έχω αυτό το δικαίωμα. Αυτή η διαδικασία είναι η ίδια σχεδόν με ελάχιστες παραλλαγές σε όλα τα δίκτυα. Ενώ έχω συνολικά επτά προφίλ, προτιμώ να Blogκάρω, (σύνθετη λέξη της κακιάς ώρας), να κοινοποιώ στα υπόλοιπα προφίλ και θα εξηγήσω τους λόγους παρακάτω, πρώτα όμως διαβάστε αγαπητοί μου Face bookιότες, ένα μικρό κειμενάκι που έπεσε στην αντίληψη μου.

Δωρεάν τυρί
Διατίθεται ένα πλήθος εφαρμογών με τεστ προσωπικότητας, τα οποία σου αποκαλύπτουν πόσο καλός εραστής είσαι ή σε ποιο είδος καταστροφής αντιστοιχείς. Για να δεις, όμως, τα αποτελέσματα, θα πρέπει να καλέσεις και άλλους είκοσι φίλους να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την ίδια εφαρμογή. Έτσι, όσο εσύ απαντάς σε ερωτηματολόγια για να μάθεις με ποιον τρόπο φιλάς, προσφέρεις στην καλή υπηρεσία την ευκαιρία να μάθει όχι μόνο τα δημογραφικά σου στοιχεία, αλλά και από ποιο πλευρό κοιμάσαι το βράδυ. Και φαίνεται ότι κοιμάσαι βαθιά.


Δωρεάν τυρί
Το facebook δεν κρύβει πως δωρεάν τυράκι σερβίρεται μόνο σε ποντικοπαγίδες.
Οι μεγαλύτερες εταιρίες μετρήσεων συνεργάζονται μαζί του, όπως, βέβαια, και οι ισχυρότερες πολυεθνικές, αφού διαπιστώνουν ότι μπορούν να κατευθύνουν τη διαφημιστική τους καμπάνια στο πλέον εξειδικευμένο κοινό που δημιουργήθηκε ποτέ. Ήδη οι μεγαλύτερες εμπορικές επωνυμίες του πλανήτη έχουν υπερήφανα ανακοινώσει τη συνεργασία τους με την υπηρεσία. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε και εσείς να διαφημιστείτε σε κοινό της επιλογής σας με προσιτό κόστος. Η διαφημιστική πλατφόρμα του facebook είναι τόσο έξυπνη που το μήνυμά σας θα φτάσει μόνο στους σωστούς αποδέκτες. Μεταξύ μας, πρόκειται για ένα τεράστιο πείραμα του σύγχρονου καπιταλισμού.

Το έχω διαπιστώσει και εγώ, όταν μια ανάρτηση στον Πυθαγόρα κοινοποιηθεί στο Face book, οι αναγνώστες ξεπερνούν τους 150 αν όχι την βλέπουν οι μισοί, αυτός είναι και ο κυρίως λόγος που δεν έχω διαγράψει το προφίλ μου στο  Face book. Οι συχνές αλλαγές στο εν λόγω δίκτυο το κάνουν πιο εύχρηστο για εκείνους που επωφελούνται και οι χρήστες ακολουθούν χωρίς δυνατότητα να επέμβουν πουθενά, όπως άλλωστε στα περισσότερα  κοινωνικά δίκτυα (Social media). Ενώ στο Blog είναι διαφορετικά τα πράγματα, παρότι και εδώ είναι αυτόβουλο το φακέλωμα. Από τις αναρτήσεις οι διαχειριστές βγάζουν περισσότερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα. Μου κάνει πραγματικά μεγάλη εντύπωση, γιατί να είναι όλες αυτές οι υπηρεσίες δωρεάν;

«Το blog είναι ιστοσελίδα που ενημερώνετε σχεδόν καθημερινά. Η θεματολογία του blog εξαρτάται με τα ενδιαφέροντα του ατόμου που το διατηρεί. Είναι η σελίδα ενός χρήστη που φιλοξενεί κείμενα, γραφικά και πολυμέσα παρουσιασμένα με τη μορφή ημερολογίου και οι επισκέπτες ενός blog μπορούν να εκφέρουν την δικιά τους άποψη σχετικά με το θέμα που γράφεται στο blog. Ένα τυπικό blog συνδυάζει κείμενο, εικόνες και συνδέσμους προς άλλα blogs ή άλλες ιστοσελίδες και μέσα σχετικά με το περιεχόμενό του. Αυτά τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες που προσφέρει το blog σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου είναι που το έχουν κάνει ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια του πολίτη, μέσω του οποίου ξεπηδούν νέες ιδέες, διαδίδονται νέα που δεν θα είχαν δυνατότητα να διαδοθούν με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και πολλές φορές οργανώνονται και κινητοποιήσεις των πολιτών για κάτι που θεωρείται άδικο.»

Η σημερινή μου ανάρτηση έχει σκοπό να ξυπνήσει σε κάποιους το μεράκι της δημιουργίας, παροτρύνοντας σας να σιμώσετε στην οικογένεια τον blogers, είναι πιο συναρπαστική εμπειρία να διαμορφώνεις μόνος ολόκληρη την σελίδα από το να κοινοποιείς και να κάνεις like.
Για όσους θελήσουν να δοκιμάσουν από σήμερα και κατά τακτά διαστήματα θα δίνει ο «Πυθαγόρας» συνδέσμους που παρέχουν δωρεάν γνώση του αντικειμένου, αυτούς που έχω ονομάσει ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ και μπορείτε εύκολα να τους βρείτε στην δεξιά στήλη.
Και ξεκινάμε με:

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ BLOG? - ΤΙ ΕΙΝΑΙ BLOG?

Η δομή του κάθε blog

ΤΑ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΑ SITES ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΑΡΧΕΙΩΝ FLASH KAI SWF - FREE FLASH & SWF UPLOADING & HOSTING

TOP BLOGGER GADGETS ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ BLOG

Οι 10 καλύτερες Web εφαρμογές για να αντικαταστήσετε τα προγράμματα σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΑ ΤΑ FREE PROGRAMMS ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Video DownloadHelper για να κατεβάζετε videos από το youtube

Με την δική μου προτροπή έχουν δημιουργηθεί περίπου τριάντα Blogs, δεν διεκδικώ την πατρότητα αφού καμία γνώση δεν είναι δικιά μου, όλες είναι προσφορές εκείνων των δασκάλων που πιστεύουν πως μεταδίδοντας την γνώση, δεν λιγοστεύει στο παραμικρό η δικιά σου.   
Καλή αρχή και θα συνεχίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: