Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μετακινήσεις


Από τα ευτυχέστερα πλάσματα στον κόσμο μας είναι το σαλιγκάρι και η χελώνα επειδή δεν χρειάζεται όταν μετακομίζουν να κουβαλούν τίποτα, αν το δούμε από την άλλη όψη το ίδιο θέμα, τα δυστυχέστερα πλάσματα είναι τα ίδια επειδή ακριβώς είναι φορτωμένα πάντα το σπίτι στους ώμους των.
Ο Πυθαγόρας έζησε κάποια χρόνια στην Αίγυπτο, αρκετά στην Σάμο και κατέληξε στον Κρότωνα της Ιταλίας από όπου και αποδήμησε για το άλλο κόσμο, ο σύγχρονος Πυθαγόρας μιμούμενος ίσως το αρχαίο συνονόματο του. έζησε κάποια χρόνια στην Αίγυπτο μερικά στην Σάμο και τώρα θα φύγει για την Κρήτη από όπου και θα αποδημήσει για τον άλλο κόσμο. Προτιμά την Κρήτη από τον Κρότωνα για να μην μπερδευτεί ο ιστορικός του μέλλοντος.
Έχει ξεκινήσει η φάση της απαγκίστρωσης (σύμφωνα με την στρατιωτική ορολογία) από την Σάμο. Συσκευάζοντας το απαραίτητα πάμε για ακόμα ένα ξεκίνημα. Στην διάβα αυτής της πρόσκαιρης ζωής, ο άνθρωπος βιώνει κύκλους, οι οποίοι κάποτε κλείνουν για να ανοίξουν άλλοι, πρέπει να έχει την δυνατότητα να μπορεί να συνυπάρχει στους κύκλους αυτούς χωρίς να τους μπερδεύει μεταξύ τους και καταλήξουν σαν την Ολυμπιακή (προβληματική).
Λυπάμαι που πρέπει να αφήσω το κατάλυμα μου, στο Κουρούντερε της Σάμου και να μετοικήσω στα Αστερούσια όρη σε τόπο άνυδρο και ξερό. Το απέραντο γαλάζοπράσινομαυρο χρώμα της θάλασσας θα μου λείψει. Οι γλάροι και τα κοράκια αγαπητοί σύντροφοι θα ησυχάσουν από την φλυαρία μου, τα έρμα τα σπουργίτια θα κάνουν φωλιές χωρίς τον φόβο μου. Ίσως με την απουσία μου να συνετιστεί ο Νοτιάς και να φυσά λιγότερο ορμητικά, υπολογίζοντας, μήπως οι ζημιές που κάνει μένουν αδιόρθωτες.
Θα πρέπει να κλείσει το περίφημο μπαλκονάκι του Πυθαγόρα μαζί και η αυλή που για κάποια χρόνια υπήρξε το κέντρο για πνευματικές αναζητήσεις. Όμως κάπου αλλού θα στηθεί πάλι. Και ενώ εδώ αφεντικό ήταν ο Άγιος Νικόλαος καραβοκύρης πλάι στην θάλασσα, εκεί αφεντικό θα είναι ο Άγιος Αντώνιος ο καθηγητής της Ερήμου.
Δοξάζω τον Θεό πολλές φορές, για όσα μέχρι σήμερα έχω βιώσει, και τα επερχόμενα θα είναι σίγουρα πηγή νέων εμπειριών από τις οποίες και πάλι θα προκύψει ωφέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: