Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η ιστορία είναι πραγματική (αντιγραμμένο)

Ο ΜΗΤΣΟΣ, Ο ΚΙΤΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ...ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Ο ΜΗΤΣΟΣ είναι απόφοιτος λυκείου διοικεί την μικρή επιχείρηση που βρήκε έτοιμη από τον συνταξιούχο πλέον μπαμπά του.
ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΣΥ τα κέρδη του ήταν πολλαπλάσια ενός δημοσίου υπαλλήλου.
ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ο Μήτσος χοροπηδούσε από τη χαρά που έκοψαν δώρα και επιδόματα από τους τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους.
Ειρωνευόταν χαιρέκακα τον δημόσιο υπάλληλο όταν αυτός του έλεγε τι φέρνει το μέλλον
Ο ΚΙΤΣΟΣ είναι απόφοιτος γυμνασίου κακοπληρωμένος υπάλληλος με λίγα ένσημα (χαμάλης για να είμαι πιο ακριβής) εδώ και αρκετά χρόνια στην επιχείρηση του Μήτσου.
ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ο Κιτσος χοροπηδούσε και αυτός παρέα με τον Μήτσο από τη χαρά (είδες σύμπνοια αφεντικών και εργατών χαχαχα) που έκοψαν δώρα και επιδόματα από τους τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους.
Ειρωνευόταν και αυτός χαιρέκακα τον δημόσιο υπάλληλο και απολάμβανε το γεγονός ότι σε λίγο θα παίρνουν τα ιδία και δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για το μέλλον.
ΣΗΜΕΡΑ ο Μήτσος βλέπει τις αισθητά μειωμένες εισπράξεις, δυσκολεύεται να πληρώσει τους υπαλλήλους του και έχει αγχωθεί για το μέλλον γιατί ο Μήτσος δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο.
Δεν ήταν ποτέ υπάλληλος, δεν ξέρει και δεν έχει κάνει καμιά άλλη δουλειά, πάντα ήταν αφεντικό στην επιχείρηση που του ετοίμασε ο μπαμπάς του.(η οποία δούλευε καλά από ...κεκτημένη ταχύτητα και έτοιμη πελατεία)
Δεν ξέρει πως θα μπορέσει να συντηρήσει την συνηθισμένη στα “πολλά” οικογένεια του.
Ο Μήτσος σταμάτησε να χοροπηδεί από τη χαρά του και άρχισε να γκρινιάζει τώρα που ακούει ότι θα κόψουν και άλλα από τους δημοσίους υπαλλήλους.
ΣΗΜΕΡΑ ο Κίστος τη βγάζει με προκαταβολές αφού ο μικρός μισθός του αργεί πολυυυυ και το αφεντικό δεν ακούει όταν του λέει ότι δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς.
Ο Κίστος ένα γυμνάσιο έβγαλε δεν πήγε λύκειο γιατί δούλευε (πάντα σαν κακοπληρωμένος και με λίγα ένσημα) εργάτης.
Δεν είναι τεμπέλης αλλά αν κλείσει η επιχείρηση ποιος θα τον πάρει σ' αυτη την ηλικία?
Ένσημα ποιος θα του βάλει για να μπορέσει κάποτε να πάρει έστω και μια μικρή σύνταξη?
Ο Κίστος σταμάτησε να χοροπηδά από τη χαρά του (τώρα δεν έχει μεγάλη σύμπνοια με το αφεντικό του γιατί εκείνος τουλάχιστον έχει ένα σπίτι και κάτι μετοχές, αυτός μένει στο ενοίκιο) και άρχισε να γκρινιάζει τώρα που ακούει ότι θα κόψουν και αλλά από τους δημοσίους υπαλλήλους.
ΑΥΡΙΟ............
Η ιστορία είναι πραγματική
Υ.Γ. Αφιερωμένη σε μερικούς Μήτσους και Κίτσους που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έρχεται και συνεχίζουν να χοροπηδάμε ακόμα
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
( ο Μήτσος και ο Κίστος ξέρουν ότι δεν είμαι χαιρέκακος)

Ο αντίλογος
Ο ΑΛΕΚΟΣ έχει τελειώσει το δημοτικό και είναι δημόσιος υπάλληλος στο Δήμο στον τομέα υγείας και παίρνει τα 3πλάσια από...
 τον ΜΗΤΣΟ και τον ΚΙΤΣΟ και μάλιστα σιγά μη πάει να καθαρίζει αυτός. Δίνει 300 ευρώ το μήνα σε μια μετανάστρια και αυτός εισπράττει τα υπόλοιπα κάθε μήνα.
Η ΑΛΕΚΑ τέλειωσε ένα ΙΕΚ άσχετο με το αντικείμενο που την έβαλαν να κάνει πως δουλεύει στο δημόσιο αφού έτσι και αλλιώς μπήκε με μέσο και τώρα κάθεται και παίζει όλη μέρα φάρμα και πασιέντζες στο PC μια και πλέον με την μονιμότητα που απέκτησε δεν μπορεί κανείς να την κουνήσει από την θεσούλα της και έχει και τα κορόιδα τους συμβασιούχους που κάνουν και τη δική της δουλειά γιατί αυτοί έχουν τον φόβο της απόλυσης σε αντίθεση με την ίδια.
Και ο ΑΛΕΚΟΣ και η ΑΛΕΚΑ ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ούτε καν ενδιαφέρθηκαν να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει, ώστε να δουλέψει και ο ιδιωτικός τομέας δίκαια και με ίσα δικαιώματα με τους ίδιους. Ποσώς τους ενδιαφέρει για τους χιλιάδες άνεργους νέους που κατέχουν πολύ ανώτερα πτυχία και γνώσεις από τους ίδιους γιατί ζουν με το παραμύθι ότι πρέπει να καλοπληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να πετάν και ένα κοκαλάκι στην αγορά για να μπορείτε να κινείται και αυτή. Και με το φτωχό τους μυαλό ποτέ δεν κατάλαβαν πως αν δεν υπάρχει αγορά δεν θα υπάρχει ανάγκη και για τις θεσούλες τους και τις υπηρεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: