Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«Τρώω , Ντύνομαι, Κάνω Τουρισμό Ελληνικά!»


Mεγάλη καμπάνια προτίμησης και προώθησης των ελληνικών προϊόντων ξεκινά τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με  μεγάλους φορείς- κοινωνικούς εταίρους και ΜΜΕ, το «Κίνημα Πολιτών Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε»  με σύνθημα «Τρώω , Ντύνομαι, Κάνω Τουρισμό Ελληνικά».
Επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του Κινήματος www.protimoellinιka.gr  οτι η προτίμηση ελληνικών προϊόντων όσο πιο πολύ γίνεται και όπου μπορούμε, δίνει θέσεις εργασίας σε Ελληνες, «στα παιδιά μας και σε μας τους ίδιους».
Υπολογίζεται ότι αν ο κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισ. ευρώ!
Οτι αν υποκαταστήσουμε το 20% των αγορών ξένων προϊόντων με ελληνικά, τότε θα δημιουργηθούν 600.000 νέες θέσεις εργασίας! Επίσης αυτό θα οδηγήσει και σε μείωση των τιμών τους σιγά-σιγά!
Ανεξάρτητα από τα νούμερα και την ακρίβειά τους, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε αν ένα ελληνικό προϊόν είναι ελληνικό. Να κοιτάμε, να ρωτάμε, να το ψάχνουμε.
Για πάντα, αλλά για 3-4 χρόνια πρέπει να γίνει «έμμονη ιδέα» στον καθένα μας, λένε. Το πως θα  διαλέξουμε τα ελληνικά υπάρχουν τρόποι- κάποιους τους λένε στην ιστοσελίδα   www.protimoellinιka.gr.
Ας κάνουμε επιτέλους όλοι την αρχή ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ… Και προτείνοντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: