Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Από το Blog του Πυθαγόρα Τόμος Β΄


Από το Blog του Πυθαγόρα Τόμος Β΄.
Συμπληρώθηκε κιόλας μια τριετία από την δημιουργία του Πυθαγόρα, του  Blog που ξεκίνησε για να πειράξω τον φίλο μου τον Αίαντα και επειδή είχε αρχαϊκό όνομα έβαλα και εγώ το Πυθαγόρας, το Σάμιος μπήκε για λόγους εντοπιότητας. Η εξέλιξη του ήταν απροσδόκητη. Περίπου 25 χιλιάδες φορές σε 80 χώρες προβλήθηκε από τον καιρό που σκέφτηκα να τον φυλλομετρήσω.
Η ενασχόληση μου αυτή με το διαδίκτυο ήταν πολλαπλά ενδιαφέρουσα, ήρθα σε επαφή με παλιούς γνώριμους από τα μαθητικά ακόμα χρόνια, ανθρώπους που αντάμωσα ύστερα από 45 και βάλε χρόνια. Άρχισα να γράφω σκέψεις, σχόλια και απόψεις, και συνέχισα με τις γνωστές ιστοριούλες που γίνανε διηγήματα και νουβέλες. Με την προτροπή αγαπητών φίλων εξέδωσα ένα βιβλίο, με επιλογή από τα περιεχόμενα ονομάζοντας το «Από το Blog του Πυθαγόρα» και παρασυρόμενος από τον ΠαπάΓιάννη, αυτάρεσκα και απερίσκεπτα έγραψα στο εξώφυλλο «Τόμος Α». Αυτονόητη υποχρέωση ήταν πως θα επακολουθήσαν και άλλοι τόμοι, αλλά φευ. Το υλικό του δευτέρου τόμου είναι έτοιμο από τον Νοέμβριο του 2011, αλλά αδυνατώ να το εκδώσω λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει την χώρα μας. Στο οπισθόφυλλο του προόριζα να τυπώσω το παρακάτω κείμενο
«Φίλε Αναγνώστη:
Ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να διαβάσεις όσα περιέχει αυτό το βιβλίο, εύχομαι να ικανοποιήθηκες.
Το τόμος Β΄. που αναγράφει στο εξώφυλλο ολοκληρώνει ή μάλλον συμπληρώνει το τόμος Α΄. που απερίσκεπτα μεν, παρακινούμενος δε, έβαλα στο πρώτο βιβλίο. Το σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρξει τόμος Γ.
Δεν είμαι συγγραφέας ούτε πρόκειται ποτέ να γίνω. Σκόρπια θέματα και καταστάσεις σχολίασα και ανθρώπινους χαρακτήρες μέσα από τις ιστοριούλες έπλασα, αφήνοντας μου την φαντασία να καλπάσει. Τυπώθηκαν χάρη φιλίας και τα δύο και ευχαριστώ όσους βοήθησαν γι αυτό. Δεν είμαι λογοτέχνης ούτε ποτέ ένοιωσα έτσι, θεωρώ άδικο να δρέπω δάφνες που δεν μου ανήκουν.»
Βρήκα χθες τελείως απρόσμενα ένα εργαλείο που έψαχνα καιρό, για να το συμπεριλάβω στο Blog, εκείνο που θα μπορούσε κανείς να κατεβάσει στον υπολογιστή του αυτόματα τα κείμενα που επιλέγω, (έχοντας υπ’ όψιν μου το κείμενο της Καινή Διαθήκης, το οποίο αναρτήθηκε για πρώτη φορά μονοτονικό τότε τα Χριστούγεννα του 1999) και σε αυτό τοποθέτησα το περιεχόμενο του δευτέρου τόμου «Από το Blog του Πυθαγόρα». Επίσης το «Πάτερ Αβέρκιος» που γράφτηκε αφού είχε συμπληρωθεί ο τόμος.
Στην κάτω μεριά του  Blog και μετά τις αναρτήσεις υπάρχουν κουτάκια με τίτλους και δυνατότητα προβολής, εκτύπωσης, αποστολής και κατεβάσματος στο υπολογιστή του κάθε χρήστη.
Θεωρώ πως αυτόν τον τρόπο εκπληρώνω την υποχρέωση της εκδόσεως του δευτέρου τόμου, αφήνοντας στεναχωρημένους μόνος εκείνους του συνομήλικους και βάλε που ακόμα δεν έχουν εξοικειωθεί με την νέες τεχνολογίες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: