Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Περιορισμός απαιτήσεων.


Είναι λίγος καιρός που ο Πυθαγόρας υπολειτουργεί, ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες του κα θα εξηγήσω τους λόγους.
Πρώτα όμως θα ευχαριστήσω όλους εκείνους που ανησυχούν για την υγεία μου και επικοινωνούν τηλεφωνικά όποτε δεν βλέπουν νέα ανάρτηση και να τους βεβαιώσω πως τα αισθήματα αγάπης είναι αμοιβαία προς τον καθέναν χωριστά.
Εδώ που κατοικώ δεν υπάρχει εύκολη ή οικονομική δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, χαρακτηριστικά αναφέρω πως ο ασφαλτόδρομος απέχει 4,5 χιλιόμετρα και από εκεί επτά το επόμενο χωριό. Πειραματίστηκα με την ασύρματη σύνδεση, αλλά είχε συχνές διακοπές στο σήμα και ανεξέλεγκτες αυξομειώσεις στην ταχύτητα και την εγκατέλειψα. Ως μοναδική εναλλακτική λύση κατέληξα στην δορυφορική σύνδεση. Επέλεξα ένα πρόγραμμα σύνδεσης με ογκοχρέωση 9GB, αξίας 50 Ευρώ μηνιαίως. Πίστευα πως είναι αρκετά τα 9 GB, αλλά δεν είναι. Η πολιτική της εταιρίας είναι η ακόλουθη, μοιράζει το όγκο σε εβδομαδιαία μερίδια και μόλις τον υπερβεί ο καταναλωτής, διακόπτει την παροχή για μία εβδομάδα. Με την δικαιολογία  πως η παραπάνω κατανάλωση επιβραδύνει τους άλλους συνδεδεμένους στον δορυφόρο. Δεν μπόρεσα να αντιληφθώ την επιβράδυνση, αφού το σήμα εκπέμπεται στον αέρα και η σύλληψη γίνεται από χωριστές κεραίες συλλέκτες, πως επηρεάζεται η μία από την άλλη. Επικοινώνησα με την εταιρία για διευκρινήσεις, έτσι έμαθα για την πολιτική της, έμαθα επίσης πως αν χρεωθώ 12 ευρώ θα μου παραχωρήσουν μισό GB ακόμα το δέχθηκα φυσικά και δεν επιβραδύνονται τώρα οι άλλοι χρήστες. (που λέει ο λόγος). Γρήγορα τελείωσαν και αυτά και δεν σκέφτηκα καθόλου να δώσω άλλα 12 Ευρώ, για να μην επιβραδύνονται οι άλλοι χρήστες, συλλογίστηκα όμως τρόπους για να ανταπεξέλθω στο πρόβλημα αυτό.
Διέγραψα ένα αριθμό φίλων από το FaceBook, αποκλειστικά κρητικούς οι οποίοι μπορούν να έρθουν να με επισκεφτούν, θα διαγράψω ενδεχομένως και άλλους αφήνοντας μόνον τους συμπατριώτες από την Αίγυπτο με τους οποίους είναι και ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας μετά από σαράντα και βάλε χρόνια. Ο όγκος της κατανάλωσης θα το δείξει. Λυπάμαι γι αυτό αλλά είναι επιβεβλημένο.
Δεύτερο μέτρο Θα περιοριστούν οι συνδέσεις του Blog με το FaceBook και με τον καιρό θα καταργηθούν τελείως, οι αγαπητοί αναγνώστες ας επισκέπτονται τον Πυθαγόρα στην βάση του. 
Τρίτον θα περιορίσω τις αναρτήσεις, επειδή δεν μπορώ να περιορίσω την περιήγηση μου σε όλους του ιστότοπους και ιστόχωρους που έχω επαφές.
Τέταρτον και τελευταίον, δεν πρόκειται να βάλω στον Πυθαγόρα διαφημίσεις, αυτό είναι απόφαση τελεσίδικη.
Λυπάμαι που θα στεναχωρηθούν κάποιοι αλλά είναι ένας τρόπος να μην κλείσει τελείως άδοξα αυτό το βήμα που ξεκίνησε χάριν αστειότητας, θα κλείσει κάποτε, είναι βέβαιο, αλλά καλό θα είναι κλείσει χαμογελώντας και όχι εξαναγκαστικά.  
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: