Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Έκτακτο ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

Το αποτέλεσμα αν πιάσεις το μαχαίρι από την λάθος μεριά, είναι να κόψεις το χέρι σου. Αν το πιάσεις από την σωστή μεριά μπορείς να κόψεις ψωμί να ή κάνεις φόνο, εξαρτάτε από την προαίρεση.
Καλός φίλος από πολλά χρόνια, αρχάριος όμως στην χρήση του διαδικτύου, έπεσε θύμα κακόγουστης φάρσας. Κάποιος/α με τα στοιχεία mixailtrastai@windowslive.com τον διέβαλε σε φίλους του. Ανησύχησε υπέρμετρα διότι πρώτη φορά έπεσε θύμα τέτοιας ενέργειας, δίχως να γνωρίζει ότι μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ
Το διαδίκτυο είναι απέραντο σαν την θάλασσα, και όπως εκείνη τρέφει χιλιάδες οργανισμούς, ενώ παράλληλα δέχεται και χιλιάδες απόβλητα. Θα βρεις στην θάλασσα από τη τεράστια φάλαινα μέχρι τα μικρή-μικρή αθερίνα, από τον σαρκοφάγο καρχαρία μέχρι το παιγνιδιάρικο δελφίνι, και ακόμα από τα αποδημητικά πουλιά μέχρι τις χελώνες. Αυτά όλα ζούνε και τρέφονται στην θάλασσα, αδιαφορώντας για τα απόβλητα που ο πολιτισμένος άνθρωπος την φορτώνει. Έτσι και αυτό το περιέχει πολλών ειδών και κατηγοριών καταχωρίσεις. Είναι ιστοσελίδες με χρήσιμο περιεχόμενο, ενημερωτικό υλικό, μορφωτικού περιεχομένου, ψυχαγωγίας κ.λπ. περιέχει όμως και ιστοσελίδες που κρύβουν απάτες, προπαγάνδες, πορνογραφικό υλικό κ.λπ.
Η θάλασσα ως δημιούργημα του Θεού μπορεί και αυτοκαθαρίζεται με τον διαρκή κυματισμό της, το INTERNET είναι δημιούργημα του ανθρώπου και δεν μπορεί να αυτοκαθαριστεί. Υπάρχουν οι διαφόρων ειδών αστυνομεύσεις με όσα αποτελέσματα μπορούν να έχουν.
παπά Γιάννη Μπορείς να φανταστείς ένα πάρκο στην πόλη, που βγάζουν οι πολιτισμένοι άνθρωποι βόλτα τα σκυλιά τους, παράλληλα κάνουν κούνια τα παιδιά τους. Σε αυτόν τον κήπο παρατήρησε που πάνε οι μύγες.
Όσοι σε γνωρίζουμε ξέρουμε ποιος είσαι και δεν μπερδευόμαστε. Για τους νέους φίλους από το διαδίκτυο να προβληματίζεσαι, αν είναι μέλισσες θα σε βρούνε ανάμεσα στα άνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: