Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο Σταυρός του νόστου

Κάθε φορά που γράφω ένα κείμενο για να αναρτηθεί στον Πυθαγόρα, έχω την ανησυχία εάν είναι κατάλληλα διατυπωμένο που να διαβάζεται από όλο το φάσμα των αναγνωστών του Blog.
Οι αναγνώστες του Πυθαγόρα είναι μια ετερόκλητη παρέα, από τριάντα χώρες του κόσμου, γεγονός πού ποτέ δεν είχα διανοηθεί. Το Πυθαγόρα ακολούθησε η ομάδα του Facebook, που έφερε πιο κοντά παλιούς μου συμπατριώτες και συμμαθητές και ακόμα εξελίσσεται. Έκανα το blog «Νείλος», αλλά δυστυχώς δεν (περπάτησε), και έτσι έκλεισε.
Το blog «τα μεράκια» αντιθέτως είχε καλύτερη διαδρομή και εξακολουθεί να είναι ενεργό, και απευθύνεται κυρίως στους Κρήτες φίλους, που το στηρίζουν.
Το Site Δαμάνια οργανώθηκε και παραδόθηκε στους Δαμανιανούς, και συνεχίζει να εξελίσσεται ομαλά
Επειδή εσχάτως πλήθυναν οι ναυτικοί, με τους οποίους διατηρώ φιλίες και επαφές, σκέφτηκα να φτιάξω ένα ακόμη blog για χατίρι τους. Το ονόμασα ο Σταυρός του νόστου, διότι είναι πράγματι δύσκολο να είναι κανείς ναυτικός όταν έχει οικογένεια, πολύ περισσότερο αν έχει και μικρά παιδιά. Σε αυτόν τον ιστότοπο θα αναρτώνται μόνο τραγούδια από το YooTube, με θέματα από την θάλασσα και τους ναυτικούς. Δεν θα περιλαμβάνει κείμενα, μόνο άσματα.
Αυτά τα ακούσματα, πολλές φορές και θεάματα, όπως είναι φτιαγμένα τα βιντεάκια, είναι αρκετά για μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και του γυρισμού. Είναι παρατηρημένο πως με το ίδιο τραγούδι, ένας άνθρωπος μελαγχολεί και ένας άλλος μερακλώνει και χορεύει. Έχω σκοπό εδώ να αφήσω τους αναγνώστες-ακροατές, να αφουγκραστούν τα αισθήματα που θα βγουν αυθόρμητα από μέσα τους, κα να εκφραστούν ανάλογα. Γι αυτό τον λόγο δεν θα υπάρχουν συνεργάτες με ελεύθερη συμμετοχή στο στήσιμο του Blog, όμως σχόλια μπορεί ο καθένας να γράφει, και τα οποία θα είναι ασφαλώς χρήσιμα και θα απαντώνται κατάλληλα. Επίσης θα περιμένω και τις προτάσεις για κάποια τραγούδια που εγώ ασφαλώς αγνοώ.
Η διεύθυνση του Σταυρού του Νόστου είναι η παρακάτω.

http://ostavrostoynostu.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: