Από τις ειδήσεις:
"Οι λαϊκές εξεγέρσεις στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Υεμένη εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στη Μέση Ανατολή", δήλωσε... χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Συρίας προσθέτοντας ότι "Αν δεν είδατε την ανάγκη για μεταρρύθμιση πριν απ' αυτό που συνέβη στην Αίγυπτο και την Τυνησία, είναι πολύ αργά".
Ο ίδιος διαδέχτηκε το πατέρα του στην προεδρία της χώρας του, αυτό είναι λεπτομέρεια που πεισμόνως παραβλέπει, αγνοεί προφανώς πως και αυτός είναι αναλώσιμος με ημερομηνία λήξεως που άλλοι την καθορίζουν. Αλλά όπως και άλλοτε έχουμε επισημάνει τα ωραία λόγια τα έχει ανάγκη ο λαός.
Η αναταραχή συνεχίζεται στην Αίγυπτο και μας πονά, τα πλήθη αναζητούν το σωτήρα που όπως ήταν αναμενόμενο έρχεται από το εξωτερικό.
«-Η αλλαγή έρχεται» δεσμεύτηκε ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, που ηγείται πλέον των αντιπολιτευόμενων οργανώσεων. «-Πήρατε πίσω τα δικαιώματά σας και αυτό που αρχίσαμε δεν γυρίζει πίσω. Έχουμε ένα βασικό αίτημα: το τέλος του καθεστώτος και την αρχή μίας νέας εποχής, μία νέα Αίγυπτο» δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι στα πλήθη Αιγυπτίων που ζητωκραύγαζαν. Με διεθνή καριέρα ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι έρχεται να σώσει τους συμπατριώτες του, στα δύσκολα που ήταν;
Το έργο έχει ξαναπαιχθεί σε πολλές χώρες και σε πολλές παραλλαγές.
Ωσανά-Ωσανά Υιέ Δαυίδ, ζητωκραύγαζε το πλήθος για να αλλάξει σε λίγες ημέρες άρον-άρον σταύρωσον Αυτόν. Για να μην ξεχνούμε.
Είναι εύκολο για εκείνους που ξέρουν την προπαγάνδα να μετατρέπουν το λαό σε όχλο και να τον κατευθύνουν, αλλά κάποτε ξυπνά ο λαός και τους διώχνει από κάποιους άλλους καθοδηγούμενος και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ας θυμηθούμε τα δικά μας για λίγο. Επαναστάτησε ο Ραγιάς στον τουρκικό ζυγό και ανεζήτησε εισαγόμενο αρχηγό Ρώσο ή Γερμανό πρίγκιπα ή βασιλιά. Και έκανε τάχα δημοκρατία και ονόμασε τα κόμματα ρωσικό αγγλικό και γαλλικό. Και στα πρόσφατα χρόνια τα σημερινά αναζήτησε αρχηγό μετά τον αγώνα κατά της στρατοκρατίας ανάμεσα σε εκείνους που «αγωνίστηκαν» στην σιγουριά του εξωτερικού είτε Γαλλία λεγόταν είτε Γερμανία είτε Αμερική, μέχρι και σήμερα συνεχίζεται αυτό. Δεν συμβαίνει μόνο στον τόπο μας είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
Ας θυμηθούμε το Ιράν, από το Παρίσι ήρθε ο σωτήρας του που λεγόταν Χομεϊνί, και βλέπουμε τι είδους ελευθερία απολαμβάνει ο αρχαίος αυτός λαός.
Άμοιρε λαέ . . . . . . . λαός θα είσαι πάντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου