Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Δεν είναι δικό μου

Η σημερινή ανάρτηση δεν είναι δική μου, είναι μιας ακόμα καλής φίλης, που δεν έχει την δυνατότητα να αναρτά. Είναι ακόμα αρχάρια στην χρήση του διαδικτύου. Εύχομαι να πάρει γρήγορα τον αέρα, ώστε και επώνυμα να αναρτά, και εδώ, αλλά ενδεχομένως και στο δικό της Blog, θέματα όπως το παρακάτω.

Σε μήνυμα από Facebook γράφει:

<<<θυμήθηκα και εγώ μια ιστορία...μια φορά κατέβηκε ο Θεός στην γη με έναν Άγγελο για να δει τους ανθρώπους.
Η πρώτη τους στάση ήταν σ’ ένα σπίτι ενός πολύ πλουσίου, ο οποίος που τους είδε έτσι ταλαιπωρημένους και κακοντυμένους και αντί να τους περιποιηθεί, τους περιφρόνησε, τους επιτρέπει να μείνουν ένα βράδυ στο στάβλο με τα ζώα χωρίς να τους προσφέρει ούτε φαγητό.
Ξυπνά ο Άγγελος το βράδυ και βλέπει τον Θεό να διορθώνει μια τρύπα μεγάλη που υπήρχε εκεί στον τοίχο. Δεν είπε τίποτα, ο Άγγελος. Την άλλη μέρα συνεχίζουν το ταξίδι τους, και φτάνουν σ’ ένα φτωχοκάλυβο που ζούσαν εκεί ένας φτωχός με την γυναίκα του, όλο το βιός τους ήταν μια αγελάδα.
Μόλις τους είδαν χάρηκαν πάρα πολύ τους έδωσαν φαΐ, τους περιποιήθηκαν και τους έδωσαν την μοναδική κάμαρα τους για να κοιμηθούν. Την άλλη μέρα το πρωί άκουσε ο Άγγελος φωνές και κλάματα, ειχε πεθάνει η αγελάδα του φτωχού. Έξαλλος ο Άγγελος τα έβαλε με τον Θεό «πως το έκανες αυτό;» στον πλούσιο που μας κακομεταχειρίστηκε, του έφτιαξες την τρύπα και τον στάβλο και τον φτωχό που μας καλοδέχτηκε και μας περιποιήθηκε του παίρνεις την αγελάδα; Τότε ο Θεός είπε «Μην βιάζεσαι, τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, στον πλούσιο, στην τρύπα του στάβλου είχε κρύψει όλη την περιουσία του, ο πλούσιος κλείνοντας την τρύπα δεν θα την βρει ποτέ, με αυτό τον τρόπο τα χάνει όλα, όσο για τον φτωχό, ήρθε χτες ο Άγγελος του θανάτου να πάρει την γυναίκα του, και μετά που του μίλησα πήρε την αγελάδα κατόπιν συμφωνίας». >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: