Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πως θα ξαναβρούμε τις χαμένες ελπίδες μας;


Από χρόνια παρακολουθούμε με ανησυχία τον κατήφορο του έθνους μας ανήμποροι να τον αναστρέψουμε και ξαφνικά έρχεται η οικονομική κρίση της χώρας μας.
Πριν της οικονομικής μας κατάρρευσης προηγήθηκε η πνευματική μας αποδυνάμωση η οποία είναι συνδεδεμένη με την αποδυνάμωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας κύριο συστατικό της οποίας είναι η ορθοδοξία.
Το κύκλωμα των άθεων πολιτικών με το να ψηφίζουν τόσα αντίχριστα νομοσχέδια οδήγησαν την χώρα στη καταστροφή. Και δυστυχώς γι’ αυτή την κατάσταση μεγάλη ευθύνη φέρνει και ο λαός, που όχι μόνο τους ψηφίζει, αλλά δέχεται αδιαμαρτύρητα την προπαγάνδα της Αθεΐας και του αντιεκκλησιαστικού μένους των απίστων και υπονομευτών του ελληνορθόδοξου ήθους μας.
Ο μηδενισμός των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων κατακτούσε έδαφος μεταξύ των νέων, οι οποίοι αποδέχονταν εύκολα φλύαρες αερολογίες και κάτω από τον καταιγισμό συνθημάτων των πολιτικών, οι νέοι φόρεσαν κουκούλες, επιδόθηκαν σε καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών, έκτιζαν καθηγητές των ΑΕΙ στα γραφεία τους, κατήργησαν κάθε σεβασμό και αξιοπρέπεια. Μάθανε από την άρχουσα τάξη ότι όλα επιτρέπονται, ότι η αυθαιρεσία είναι δημοκρατικός τρόπος ζωής, ότι οι καταχραστές δημοσίου χρήματος μένουν ατιμώρητοι, διότι κάνουν απλώς μερικά δωράκια στους εαυτούς τους. Και με την γενική αποδοχή όλων των αυθαιρεσιών πετύχαμε την διαγραφή των διαχρονικών αξιών, αρετών, ιδανικών και παραδόσεων της ορθοδοξίας μας.
Πως συμβιβάζεται σε μία χώρα που ο λαός της ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι άρχοντες να μην γνωρίζουν τι έχουν;
Που είναι η αγάπη που έχουν προς τον λαό;
Η αγάπη όπως έλεγε ο Άγγλος ιστορικός και φιλόσοφος Άρνολντ Τόινμπυ είναι το κλειδί για την δημιουργία του μέλλοντος και ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν την οδό της αγάπης να είμαστε βέβαιοι ότι είναι οι απόλυτα ολοκληρωμένοι.
Ο Μέγας Αλέξανδρος έδειξε την αγάπη του προς τους στρατιώτες του, όταν βρήκαν λίγο νερό και του έδωσαν να πιει, εκείνος το έχυσε όταν διαπίστωσε ότι δεν έχουν να πιούν οι στρατιώτες του.
Αυτό σημαίνει αρχηγός κράτους, η πρωθυπουργός, η ανώτατος άρχων.
Ρώτησε κανείς από τους μεγάλους που ελέγχουν τον κόσμο, τι είναι σπουδαιότερο; Να πάμε στο φεγγάρι η να καταργήσουμε την μόλυνση του περιβάλλοντος πάνω στη γη, να κατασκευάσουμε υπερηχητικά επιβατηγά αεροπλάνα η να εξαφανίσουμε την φτώχεια;
Tι μας απομένει;
Να βρούμε την πολιτιστική μας ταυτότητα, να επιστρέψουμε στις ρίζες των προγόνων μας, στις ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας και στη πίστη μας προς τον Θεό.
Τότε θα διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε με ποιότητα. Τότε και μόνο θα ξαναβρούμε τις χαμένες μας ελπίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: