Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

απόπειρες αυτοκτονίας

Από καιρό έχουμε πληροφορηθεί, πως οι οικονομικές και άλλου είδους δυσκολίες, θα φέρουν τους Έλληνες σε τέτοια απογοήτευση, που θα χρειαστεί ομαδική θεραπεία, για να αντέχουν.
Στην Σουηδία πριν από δέκα περίπου χρόνια, υπήρχε εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, που έδινε οδηγίες για την αντιμετώπιση εκείνων των ανθρώπων που θέλανε να τερματίσουν την ζωή τους. δεν γνωρίζω αν εξακολουθεί μέχρι σήμερα. Λογαριάζανε οι αρμόδιοι να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο.
Μάλλον τα πράγματα είναι σοβαρότερα από ότι με την πρώτη ματιά φαίνονται και άρχισαν από τώρα! ! !
Αντιγράφω από το «Τρωκτικό»

«Όχι στις απόπειρες αυτοκτονίας δεν είναι λύση αλλά λιποταξία και δειλία

Δεν είναι λύση να κάνεις απόπειρες αυτοκτονίας και να αφήνεις στην οικογένεια σου όλα τα χρέη. Μην πάει ο κόσμος σε αυτές τις λύσεις και ας βρει στήριξη σε κάποιους ανθρώπους που θα του την δώσουν. Υπάρχουν και τέτοιοι αλλά δεν θα κατέβουν από τον ουρανό αν δεν τους ψάξουμε. Αν κάποιος δεν θέλει να πάει σε κάποιον καλό ιερέα εκκλησίας υπάρχουν και οι ψυχολόγοι να στηρίξουν. Χρήματα δεν δίνουν αλλά και μόνο η ψυχική ηρεμία θα σε κάνουν να δεις αλλιώς τα πράγματα. Ίσως πιο ξεκάθαρα και έτσι να βρεις την λύση. Η αυτοκτονία είναι λιποταξία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κάνει για μια ζωή που του την έδωσε άλλος.»

Κοιτάξτε γύρω-γύρω με προσοχή, τα σημάδια αυτών των συνανθρώπων μας είναι έκδηλα, με πρώτο χαρακτηριστικό την μελαγχολία. Εκείνος που θέλει να αυτοκτονήσει δεν το λέει, αλλά το αποτολμά. Αντίθετα εκείνος που το λέει συνέχεια, θέλει απλά να στρέψουμε την προσοχή μας πάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: